Gündə bir ovuc yeyin: ÖLÜM RİSKİNİ AZALDIR
Gündə bir ovuc yeyin:
Aparılan araşdırmalar nəticəsində fındıq, fıstıq və kajunun orqanizmə faydaları açıqlanıb.
Qafqazpres.az xarici KİV-ə istinadən bildirir ki, məlum olub ki, fındıq, doymamış yağ turşuları, lif, E vitamini və kalsium, kalium, maqnezium kimi minerallarla zəngindir. Aparılan araşdırmaya görə, qovrulmuş fındıq ürək ağrılarına yol aça bilər, ancaq çiy fındıq sağlamlıq üçün olduqca faydalıdır.
Alimlər fındığın qan şəkərini nəzarətdə saxladığını, qan təzyiqini, yağların mübadiləsini, iltihabını və qan damarı divarının funksiyasını artırdığını açıqlayıb. Badam, qoz, fıstıq və çiy fındığın infarkt riskini azaltdığı məlum olub. Bununla yanaşı, həyat tərzində dəyişikliklər, mütəmadi idman hərəkətləri, pəhriz kardiyovasküler xəstəlik riskini azaldır.
Bənzər xəbərlər:
POPULYAR
SON XƏBƏR
GÜNDƏM
DİGƏR